pexels-cottonbro-studio-6153354

4 funksjoner i DAM-løsningen muliggjort av kunstig intelligens

Integrasjonen av kunstig intelligens (AI) i Digital Asset Management (DAM)-løsninger har åpnet opp mange nye muligheter for brukerne. AI-drevne DAM-løsninger gjør det mulig for bedrifter å effektivisere prosesser for innholdsstyring, forenkle oppdagelsen av innhold og forbedre produktiviteten generelt. Hvilke spesifikke funksjoner kan dette bety i praksis, blant annet?

 

  1. Organisering av innhold og merkelapper

AI’s evne til å analysere innhold kontekstuelt gjør det mulig med effektiv organisering av materialer, gjenkjenning av objekter, landskap og til og med tekst fra bilder. AI identifiserer automatisk elementer i bilder og foreslår nøkkelord som skal legges til i metadataene for brukeren som legger til bildet, noe som effektiviserer prosessen med forvaltning av ressurser og sikrer nøyaktig og ensartet klassifisering av eiendeler.

2. Forbedrede visuelle søkefunksjoner

Ved å utnytte AI’s bildegjenkjenningsfunksjoner kan brukere utføre søk basert på bilder, slik at de kan finne visuelt lignende materialer i DAM-løsningen. Denne funksjonen forenkler søkeprosessen og gjør det mulig for brukere å raskt og effektivt finne nøyaktig de ressursene de trenger.

3. Tekstgjenkjenning

Med AI’s evne til å gjenkjenne og skille tekst fra bilder, kan selskaper automatisk konvertere teksten i bilder til redigerbart og søkbart innhold, noe som effektiviserer innholdsstyringen. I tillegg til å spare tid og innsats, letter tekstgjenkjenning også organiseringen av innhold og forbedrer oppdagbarheten av ressurser.

4. Innholdsanbefalinger

Integrasjonen av AI i DAM-løsninger tar innholdsanbefalinger til et helt nytt nivå. Ved å analysere brukerinteraksjoner og atferd kan AI-drevne DAM-løsninger tilby personlige innholdsanbefalinger. Ved å forstå innholdet som brukere ser på, foreslår AI relevante og engasjerende ressurser til individuelle brukere, noe som fremmer dypere engasjement og forbedrer brukeropplevelsen.

 

Visste du at ImageBank X inkluderer alle disse AI-drevne funksjonene, fra effektiv organisering av innhold og forbedrede visuelle søkefunksjoner til tekstgjenkjenning som forbedrer oppdagbarheten og personlige innholdsanbefalinger? Google Cloud Vision AI er en del av ImageBank DAM-løsningen.

Hvis organisasjonen din vurderer å skaffe en DAM-løsning med AI-muligheter, nøl ikke med å kontakte oss!

Tags: No tags
0

Comments are closed.